Rusmiddelforebyggelse på

Hvordan ved man om man har et problem

Test dig selv

Hvordan ved man om man har et problem

Test dig selv

HAR DU ET
PROBLEM?

Genkender du disse udsagn?
Måske har du et problem

BLIVER DU KREATIV OG FILOSOFISK AF HASH?

Skæve børn leger bedst…..?
Læs mere her

KENDER DU EN DER
HAR ET PROBLEM ?

Læs her, hvis du er bekymret for, om din ven har det godt

ER DU AFHÆNGIG
AF HASH?

Test dig
selv

ER DU PÅVIRKET ?
…AF ANDRE

Når vennerne ryger hash kan det være svært at sige nej

PAS PÅ HINANDEN
OG DRIK MINDRE !

Tænk dig om en ekstra
gang se filmen

ANONYM HJÆLP I SVENDBORG

Anonym åben rådgivning Læs mere her

HEADSPACE

Har du brug for en at tale med? Chat om alt mandag-torsdag mellem 12 og 22

Læs mere her


ER DU LANGT UDE?

Er det de andre der ikke forstår? Er det mig der er langt ude og er der overhovedet andre som mig??? Det er nogen af tankerne hos folk der henvender sig på netstof.dk… Se filmen og se om du kan genkende dig selv eller nogen du kender.


De fleste mennesker vil opleve at komme i en situation, hvor man skal vælge mellem to lige gode, eller værre, to lige dårlige muligheder. Her kan du se 3 eksempler på dilemmaer i forbindelse med rusmidler.
Hvad ville du gøre?

Du får tilbudt noget du ikke er forberedt på…..

Du er startet på en ny skole eller ungdomsuddannelse og du er optaget af, at få nye venner og at være med i det sociale liv på skolen og blandt kammeraterne. Èn fra klassen spørger, om du vil med ud at ryge. Du siger ja, – mest for selskabs skyld, men kan da godt ryge en smøg, hvis det kan skabe nye kontakter. Da I kommer ud tænder kammeraten en joint og rækker den til dig. Det var du ikke forberedt på og havde slet ikke gjort dig tanker om, at det kunne være hash der skulle ryges.
Hvad gør du?

At gøre eller ikke gøre som vennerne……

Du er til fest med en lille gruppe fra din skole eller ungdomsuddannelse. Du har ikke været med før, men musikken spiller, der drikkes og I hygger jer. På et tidspunkt er der én, som tager en lille pose frem med nogle piller og de andre tager af dem. Du har ikke prøvet det før og har ikke rigtig taget stilling til om du vil, så du holder lav profil og går på toilettet, så du undgår at blive budt. Lidt senere kan du godt mærke, at de andre begynder at opføre sig anderledes. Du forstår ikke helt hvad der foregår og føler dig lidt udenfor. Så bliver der igen budt rundt af pillerne.
Hvad gør du?

Bekymret……

En kammerat eller veninde som du tidligere har været meget sammen med er begyndt at ændre sig og I ses mindre og det virker som om, at I ikke rigtigt har noget til fælles mere. Du ved ikke helt hvad der foregår, men du har hørt rygter om, at vedkommende har gang i den med alkohol og måske hash eller andre stoffer. Du kender ikke rigtigt de nye venner, men de har også ry for at feste lidt rigeligt.
Hvad gør du?

Din skole har
en rusmiddel-
politik

Uddannelsesinstitution-
erne har ansvar for at give unge de bedst mulige rammer for at læring samt personlig og social udvikling kan foregå i respekt for hinanden og med ansvar og omsorg for den enkelte og fællesskabet. Ungdomsuddannelserne i Svendbog kommune har en politik og en handleplan vedr. unge og rusmidler. Dette skal sikre rusmidler ikke kommer til at stå hindrende i vejen for et uddannelsesforløb.

Mentalt sundhedssite for unge
mindhelper_rgb_black
Læs mere her

Find RUSK på

Rusmiddelforebyggelse på ungdomsuddannelserne i Svendborg Kommune
Copyright © RUSK Svendborg | Svendborg kommune | Forebyggelsessekretariatet | Svinget 14 | 5700 Svendborg | 20169930 | bjorn.ballisager@svendborg.dk