Rusmiddelforebyggelse på

Misbrug set i det store billede

Misbrug set i det store billede

Ondt i livet, for meget fart på, for mange muligheder, for få pauser, lette penge, på kant med loven, for meget på én gang af alting, for mange valg, for lidt ro, for meget alene, for nemt at ende i misbrug.

Unge er under ombygning. Der er mange reservedele på hylderne. Alt for mange, mener nogle. Især fordi nogle reservede til ombygningen ikke bygger op, men bryder ned, når de anvendes usmart.

Set i dét perspektiv har jyske ungdomsuddannelser arrangeret en temadag, hvor de forskellige udfordringer er repræsenteret i workshops. RUSK Svendborg følger initiativet.

Heru

Tre gange mere eller mindre

Unge danskere er heldigvis fulde af liv, men nogle gange er de bare fulde. 37% af de 15-16 årige har været fulde mindst én gang i løbet af november 2016. I vore nabolande, Sverige og Norge, har 10-14% af de 15-16 årige været i en lignende situation. Unge danskere drikker tre gange så meget som unge i vore skandinaviske nabolande. Måske værdsætter vi vores frihed tre gange mere end de gør i Sverige og Norge. Måske passer Sverige og Norge tre gange bedre på deres 15-16 årige. Måske kan man ikke stille det op på den måde, men hvordan så? Hvis du har forslag hører vi gerne fra dig.
Heru

Kilde: Statens Institut for Folkesundhed

Find RUSK på

Rusmiddelforebyggelse på ungdomsuddannelserne i Svendborg Kommune
Copyright © RUSK Svendborg | Svendborg kommune | Forebyggelsessekretariatet | Svinget 14 | 5700 Svendborg | 20169930 | kontakt@rusk.dk